Web Analytics

Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

Gezondheid van mannen - De top 3 gezondheidsproblemen voor mannenAls het om gezondheid gaat, zijn mannen en vrouwen niet gelijk. Over het algemeen leven vrouwen langer dan mannen en gaan ze vaker naar de dokter voor routinecontroles. Dit betekent echter niet dat mannen zelf geen gezondheidsproblemen hebben. In feite zijn er verschillende gezondheidsproblemen die specifiek zijn voor mannen of die hen meer treffen dan vrouwen. Hier zijn de top drie gezondheidsproblemen voor mannen.#1. Hartziekte Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. Mannen hebben echter meer kans om te sterven aan een hartziekte dan vrouwen.

In feite is één op de vier sterfgevallen bij mannen te wijten aan een hartziekte. Het goede nieuws is dat hartziekten te voorkomen en te beheersen zijn. Enkele dingen die je kunt doen om je risico op hartziekten te verlagen zijn een gezond gewicht behouden, regelmatig bewegen, gezond eten en niet roken.

Als je een familiegeschiedenis van hartziekten hebt, moet je ook zeker met je arts praten over je risico's. #2. Prostaatkanker Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Amerikaanse mannen. Het is ook de tweede belangrijkste doodsoorzaak van kanker bij mannen, na alleen huidkanker. Het goede nieuws is dat prostaatkanker meestal heel langzaam groeit en dat de meeste mannen die het hebben er nooit symptomen of problemen van zullen ondervinden. Toch blijft het belangrijk om je vanaf je 50ste (of eerder als je een familiegeschiedenis van de ziekte hebt) te laten screenen op prostaatkanker. Je kunt met je arts praten over de beste prostaatkanker screening optie voor jou. #3. Depressie Depressie is een veel voorkomend geestelijk gezondheidsprobleem dat iedereen op elk moment in zijn leven kan treffen. Depressie komt echter vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. In feite lijden jaarlijks bijna 6 miljoen Amerikaanse mannen aan een depressie. Depressie kan leiden tot een breed scala aan problemen zoals slaapproblemen, slechte werkprestaties, middelenmisbruik en zelfs zelfmoord. Als je denkt dat je misschien depressief bent, praat dan zeker met je arts, zodat je de hulp kunt krijgen die je nodig hebt

Conclusie


Als man is het belangrijk om je bewust te zijn van de gezondheidsproblemen die specifiek voor jou gelden of waar je meer last van hebt dan vrouwen. Door deze problemen te begrijpen en te weten hoe je je risico's kunt beperken, kun je een gezonder en gelukkiger leven leiden." Bedankt voor het lezen!

Link toevoegen

Link toevoegen